Pappershanddukar

Att använda pappershanddukar är det mest hygieniska sättet för att torka händerna. Det är det enskilt bästa sättet för att avlägsna bakterier från händerna. Det är även mycket smidigare att använda pappershanddukar istället för en handblås. En handblås är inte att föredra eftersom den kan sprida bakterier vidare i luften. Pappershanddukar är även bra till annat som att snyta sig, rengöra smutsiga handtag, medicinska behov och mycket annat.

Pappershanddukar är väldigt användbara och hygieniska

Olika pappershanddukar passar till olika användningsområden där en del är mer lämpliga för enklare behov medan andra är mer slitstarka. Det finns inte bara pappershanddukar för att torka händerna utan även för andra saker som exempelvis glasputsning. En del föredrar mjukt papper med en hög uppsugningsförmåga. Oavsett vad pappershanddukarna ska användas till är det bra att se till att de passar för ändamålet. Är det ett kontor kanske det ska vara en typ av pappershanddukar medan en annan sort passar på en allmäntoalett på en flygplats. Pappershanddukar används ofta på olika ställen som i husets toalettrum, på kontoret, på bio, restaurangtoaletter och i köket. Pappershanddukar är väldigt användbara i hemmet för att snabbt kunna torka upp något som spillts eller torka händerna effektivt och snabbt. De kan lösa många vardagssituationer. Det går att dela in pappershanddukar i två kategorier, användning i det privata hemmet eller på platser där många människor samlas.

Pappershanddukars kvalité

Det finns många olika typer av pappershanddukar i olika kvalitetsnivåer som alla fyller olika behov. Det viktigaste indikatorerna på kvalitén på pappershanddukar är den initiala styrkan och densiteten. En annan kvalitetsindikator är hur snabbt och effektivt vätska absorberas. Efter att en pappershandduk har använts ska den inte falla sönder eller bli för mjuk eller lämna fibrer efter sig. Pappershanddukar är ofta gjorda av primärmassa eller avfallspapper. Produkter från primärmassan är ofta slitstarka och absorberar väldigt bra.